Тарталети с фъстъчен крем и шампанско

16/07/2017
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф42410563543
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо177
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвянето на тарталетите започва от смесването на сухите съставки в една купа - брашното, бакпулвера, ванилията и пудрата захар се пресяват на едно място.

Маслото трябва предварително да извадите от хладилника, за да не е много стегнато, но не и напълно разтопено. Режете парчета и с постоянно месене добавяте към сухите съставки.

Когато сложите всичкото масло добавяте водата и жълтъка и месите докато тестото стане гладко. Завивате купата с фолио и оставяте за поне половин по-добре 1 час в хладилника.

Пригответе си кошничките и точилка. Вземате малки топченца, разточвате ги и ги слагате в кошничките, като с нож може да обирате излишното тесто отгоре. Така се процедира докато свърши тестото.

Надупчвате леко с вилица дъното на всяка, за да не се надигнат и изпичате до готовност в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Изваждате ги да изстиват, а през това време приготвяте и крема. Първо разбивате жълтъците със захарта докато станат пухкави. Внимателно и с постоянно бъркане добавяте шампанското и прехвърляте на котлона.

Бъркайте докато кремът се сгъсти, след което оставете да изстине. Разбийте сметаната заедно с фъстъчения крем (вкъщи много обичаме този вкус и слагам 4-5 с.л., но става прекалено сладко).

Внимателно смесете с вече изстиналия крем с шампанско. С лъжичка напълнете тарталетите и ги декорирайте по собствен вкус или с това, което имате под ръка.

Идеята за тарталетите е от кулинарния блог на Люси Евтимова.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар