Запечени чушки с богата и вкусна плънка

17/07/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Разкошно ястие, поднесено по неповторим начин "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо221
  • Преглеждания за месеца220
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам и почиствам зеленчуците. Отстранявам внимателно семената на чушките и натривам вътрешността им със сол. Лука и моркова нарязвам на ситно. Картофът и кашкавалът настъргвам на едро ренде.

Доматa нарязвам на равни по дебелина резени, служещи ни за запечатване на чушките. Използвам ги вместо картоф, защото при запичане плънката поема допълнително от домата и остава сочна.

В касерола задушавам моркова и лука. След като омекнат към тях добавям ориза. След 2 минути при непрекъснато разбъркване доливам 200 мл. гореща вода или бульон.

Прибавям подправките, черен и червен пипер и доматите. Оставям плънката да се задушава на тих огън, докато се изпари течността. Отстранявам от котлона и изчаквам да се охлади.

В купа поставям каймата, към която съм прибавила картофа, кашкавала, предварително сварената киноа, прясно нарязания магданоз и чубрицата. Размесвам ги добре и прибавям охладената вече смес. Отново разбърквам добре съставките за пълнежа.

С голяма игла пробождам на няколко места чушките и ги напълвам със сместа.

Запечатвам ги с парченце от домата. Подреждам пълнените чушки в тава, в която съм доляла гореща вода, достигаща 1/3 от тях. Покривам ги с фолио, докато се задушат. 15 минути преди да ги извадя от фурната ги откривам, за да се запекат и зачервят.

Пека на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 50 минути.

В огнеупорна касерола разбивам яйцата, киселото мляко и брашното. Варя на тих огън при непрекъснато разбъркване, като доливам от бульона, в който са се пекли чушките. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

За подложка използвам резени лимон и поръсвам с много магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар