Чушки с пълнеж от халуми и пушено филе

17/07/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо171
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • чушки - 6 бр. едри (червена капия)
  • халуми - 500 г
  • яйца - 6 бр.
  • свинско филе - 200 г пушено
  • кашкавал - 100 г
  • риган - 1 с.л. пресен
  • магданоз - 1 с.л.
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките и ги подсушаваме. С остър нож изрязваме горната част по дължината на чушката.

Почистваме внимателно семената, като запазваме дръжките. Изрязаната част от зеленчука използваме като капачета.

За плънката разбиваме добре яйцата и настъргваме на едро ренде сиренето и кашкавала. Подправяме със зелените подправки, прибавяме маслото, което е със стайна температура.

Филето нарязваме на ситни кубчета. Запазваме 1/3 от него нарязана на тънки пръчици, които декорираме преплетени върху пълнежа.

С готовата смес пълним полегналите червени чушки и поставяме капачето. Поставяме ги в тава с малко гореща вода и печем в предварително загрята фурна до готовност.

Преди поднасяне премахваме люспата. Този път ги сервирах върху катма и гарнирах със сезонни зеленчуци.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар