Печено агнешко роле със зеленчуци

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
27/06/2012
"Агнешко роле, с което искахме да ви впечатлим, надяваме се, че сме успели "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции5
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 532
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Добре измийте и подсушете обезкостеното агнешко бутче или плешка. Накиснете го за 1 нощ или денонощие в марината от червено вино, малко олио, сол, черен пипер, остърганите стръкчета розмарин и едро нарязаните моркови, лук, целина и чесън.

На следващия ден с помощта на остър нож оформете парчето агнешко на тънък и голям лист. Сложете малко от зеленчуците за маринатата и го завийте на стегнато роле. Завържете го с канап здраво и го поръсете с малко сол, черен пипер, червен пипер и го намажете с мазнина.

Поставете го в тава, налейте малко от маринатата в нея, сложете фолио и пъхнете да се пече за около 3 часа в предварително загряна фурна на около 200-220 градуса.

След това махнете фолиото и добавете обелените и нарязани картофи, целите малки морковчета, нарязания по-едро лук и филийки гъби. Сложете стрък розмарин и долейте малко от маринатата, като поръсите и с малко сол и черен пипер. Пъхнете ястие да се пече отново на по-ниска температура за около 30 минути или до готовност на картофите.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти