Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукова фидеуа

Зеленчукова фидеуа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Зеленчукова фидеуа
Снимка: Yordanka Kovacheva
5 / 6
17/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Да не повярваш, че от фиде и зеленчуци може да се получи такава вкусотия"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. средна
  • моркови - 1 бр. голям
  • лук - 1/4 глава
  • пресен чесън - 2 стръка
  • чесън - 2 скилидки стар
  • домати - 2 бр.
  • грах - 1 шепа
  • артишок - 1 бр.
  • бакла - 1 шепа, зрънца
  • чушки - 1 бр. зелена
  • бульон - 350 мл домашен пилешки или зеленчуков
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л. или на вкус
  • шафран - 1.5 г
  • сол
  • зехтин - 80 мл
  • вино - 2 - 3 с.л. розе
  • фиде - 120 г фино за фидеуа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете и си пригответе всички зеленчуци -моркова, чушката и тиквичката на малки кубчета, артишокът на четвъртинки, пресния чесън на парченца от по приблизително 1-2 см. Скилидките чесън, доматите и лука настържете.

В тавичка за паеля или друга, с която разполагате (да е с диаметър приблизително колкото котлона, на който ще готвите) загрейте зехтина и сложете всички зеленчуци без доматите и настърганите скилидки чесън. Ръснете малко сол и водичка, за да омекнат и се задушат добре.

Гответе около 10 минути и прибавете доматите и чесъна, заедно с червения пипер, куркумата и виното. Запържете за още 4-5 минутки. За да не загаря може да сложите и още малко водичка.

Сипете фидето и разбъркайте докато се оцвети и се разпредели равномерно между останалите продукти. Запържете го леко, налейте бульона и сложете шафрана.

Гответе от 5 до 7 минути на среден огън и отстранете. Покрийте с фолио и кърпа за 5-10 минути и сервирайте.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка: