Пиперена яхния от рецептите на баба

18/07/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо133
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки - 15 големи зелени и червени месести чушки
  • лук - 3 големи глави
  • девесил - 2 клончета
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на по-едро и го запържете в сгорещената мазнина до порозовяване. Добавете нарязаните на едри квадрати чушки и разбъркайте добре, за да не загори. Това се прави на висока температура.

Когато чушките се запържат добре, продължете да задушавате под капак на бавен огън. Когато чушките се карамелизират и пуснат сок, добавете един пръст гореща вода, ситно нарязаните листа девесил, сол на вкус и малко черен пипер.

Продължете да задушавате яхнията, като често разбърквате. При сгъстяване на соса, добавяйте по един пръст гореща вода. От карамелизацията чушките ще отделят сок, който ще сгъстява яхнията.

Продължавайте да бъркате често и да добавяте по малко гореща вода до получаване на приятен сос (не много, но не и малко).

Гарнирайте с нарязан магданоз и добър апетит!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар