Завита домашна баница

18/07/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо928
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 300 мл
  • мая - 30 г
  • захар - 1 ч л
  • сол - 1 с л равна
  • яйца - 2 бр
  • брашно за баница - София мел 800 г
  • плънка
  • сирене - 300 г натрошено
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 4 с.л.
  • заливка
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл топло прясно мляко се натрошава маята, добавя се захарта и малко брашно, разбърква се на кашичка и оставяме да шупне. Сипва се активираната мая в средата на брашното, добавяме останалото прясно мляко, сол, яйца и замесваме средно меко тесто.

Разделя се на 5 равни части и покриваме в кърпа да втаса за 30 минути. В купа се натрошава сирене, добавяме разбити яйца, олио и щипка сол. Разбърква се добре.

Всяка топка се разточва на средно тънка кора и се ръси с част от плънката. Завива се и поставяме рулата в намазнена тава като охлюв. Така се оформя и останалото тесто, докато се напълни тавата.

Разбиват се яйцата с киселото мляко и олиото, заливаме баницата равномерно. Печем в загрята фурна 170 градуса за 40-45 минути до златисто.

Изважда се и намазваме с масло за разкош.

Вкусотия!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Йорданка Ковачева
Получи се истински разкош! Благодаря за идеята !
0
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
19.07.2017 09:56
Толкова апетитно изглежда Вили, че ми идва да си чупна едно голяяямо парче! Поздрави!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв