Панирани бейби кисели краставички на шишче

18/07/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comИноватор3721521727
"Повярвайте, пръстите ще си оближете с тези панирани краставички "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо669
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • кисели краставички - 1 буркан бейби
  • за панировката
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 50 мл
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване и за панировката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краставичките изваждаме от буркана и оставяме за кратко в гевгир да се изцедят от излишния сок. През това време приготвяме панировката.

Разбиваме в купа яйцата с бирата, добавяме сол, черен и червен лют пипер и достатъчно количество сол. Прибавяме постепенно брашно, докато сместа получи гъстотата на боза. Целта е панировката да бъде с пикантно-солен вкус, така че я опитайте на вкус, когато е готова.

Овалваме всяка краставичка в брашно, нанизваме ги една по една на шишчетата и включваме котлона, за да загрее достатъчно олиото в тигана.

С лъжица поливаме готовите шишчета с панировката, докато покрие навсякъде. Леко отцеждаме и прехвърляме в тигана със загрятото олио. Пържим до зачервяване и обръщаме и от двете страни.

Поднасяме горещи или поохладени леко, но задължително с достатъчно количество студена бира.

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар