Пържен меджид с хрупкава коричка

18/07/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач1722301187
"Така се приготвя перфектната пържена рибка "
Приготвяне15 мин.
Готвене8 мин.
Общо23 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо465
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • меджид - 8 рибки
  • естрагон - 1 ч.л. или на вкус
  • лимонов сок - 2с.л.
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • олио - за пържене
  • лимон - 1 бр. за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете рибките от главата и вътрешностите. Не е нужно да махате костта, за да останат цели при пърженето и за по-добър и естетичен вид. Когато ги консумирате, ще видите, че така или иначе костта се отделя невероятно лесно почти сама и не оставя нежелани неприятни малки костици.

2. Натъркайте почистените, измити и подсушени рибки меджид с естрагон, лимонов сок и сол и ги оставете за 30 минути в хладилник.

3. Смесете брашното със сухия чесън и го сипете при рибата, вместо да овалвате една по една. Разбъркайте хубаво с ръка, за да полепне хубав пласт от брашното и да попие там, където рибките са навлажнени от лимона. Това ще им придаде невероятна хрупкавост и интересна текстура - нежно и крехко месце отвътре и хрупкава обвивка отвън.

4. Сгорещете олиото на среден до леко силен огън и изпържете рибките до приятно златисто.

5. Изваждайте върху кухненска хартия, за да се отстрани и попие по нея излишната мазнина.

Сервирайте с парченца лимон.

Перфектната компания за биричка!

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар