Сладкиш с праскови и пудра захар

19/07/2017
Анонимен
отАнонименГотвач1733782352
"Лесен сладкиш с праскови, който се приготвя за нула време "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 412
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват в дълбока купа и към тях се добавят захарта и олиото. Продължаваме да бъркаме, но не с миксер, а само на ръка.

През това време слагаме бакпулвера в млякото и щом леко се надигне го излизаме в купата при яйцата. Отново бъркаме.

Накрая добавяме брашното и ванилията. Бъркаме до получаване на тесто, малко по-гъсто от това за кекс. Прасковите ги обелваме и нарязваме на тънки полумесеци.

Намазняваме тава и след това я набрашняваме. Излизаме тестото. Всяко едно парче праскова се овалва в смес от захар и брашно, и се подрежда върху тестото.

Сладкишът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, до готовност. След като се изпече се изважда и се поръсва обилно с пудра захар.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар