Веган мусака с тиквички

19/07/2017
Рая Андонова
отРая АндоноваПомощник Готвач2703073
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо882
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и тиквичките се обелват и нарязват на кръгчета. Лукът се нарязва на ситно. Доматите също на кръгчета.

В намазнена тава се нареждат зеленчуците, като между всеки два реда се слага сол. Започва се с половината от картофите и освен сол, се слага риган.

Отгоре половината от тиквичките, след това доматите. Поръсва се с лука. Следват отново тиквички и пак риган освен солта и отгоре останалата част от картофите.

Покрива се с алуминиево фолио и се пече на 180-200 градуса. Когато зеленчуците омекнат, се прави заливката.

В сгорещено олио се слага брашното и се разбърква бързо докато се разтвори. Малко по малко и при продължително бъркане се налива млякото докато се сгъсти сосът.

Накрая му се добавя сол и се разбърква. С него се залива мусаката и се връща отново във фурната да се допече.

Бележка: Може между редовете да се ръсва и по малко олио, защото иначе остава по-сухо.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар