Обикновена обща туршия в бидон

19/07/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор561365563
"Просто пъхате всичко в бидона, заливате и чакате "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
32 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо83 705
  • Преглеждания за месеца982
  • Преглеждания за седмицата198
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена32

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството на зеленчука не е определено, в зависимост от това какъв е обема на вашия бидон, кои продукти предпочитате повече или какви имате в повече. Подберете здрави зеленчуци, почистете и измийте много добре.

Накъсайте карфиола на едри парчета (китки), доматите надупчете с вилица на 2-3 места а чушките срежете на кръст в долния край. Разделете чесъна на скилидки, не ги белете.

Подредете зеленчука в бидона, като го редувате от всичко по малко. Най-отгоре поръсете синапа и завършете с листата целина.

Пригответе си саламурата, тя е най-важният детайл в приготвянето на туршия.

За целта измерете 10 литра вода в някакъв съд, претеглете 400 г сол и я разтворете във водата напълно. Залейте зеленчука с готовата саламура и така докато тя покрие добре зеленчука.

Сплетете обръч от лозови пръчки и го поставете отгоре, за да притисне зеленчука надолу при затварянето на капака. Оставете така без да претакате за 3 дни, след което претакате всеки ден по веднъж, докато туршията втаса, така както я обичате. Това става за около две седмици.

След това разтваряме калиев сорбат за туршии в част от предварително източена саламура от бидона. Ако обемът му е 35 литра, разтваряме 35 г калиев сорбат, т.е. на 1 литър вода – 1 г сорбат.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Галя
Галя
30.10.2017 16:51
А оцет слага ли се? Няма в продуктире такъв!
0
0
Галя
Галя
03.11.2017 16:11
Благодаря, Мария Симова!
1
0
Мария Симова
Мария Симова
30.10.2017 17:43
не, това е обикновена саламурена туршия
1
0
Лаик
Лаик
02.08.2017 17:19
Ееех, така ми се прияде!
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв