Кекс с орехи и шоколад

28/06/2012
Росица Ивановаот Росица ИвановаЧирак / Автор
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 029
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло със захарта до гладък и пухкав крем. Добавете при непрекъснато разбиване един по един жълтъците.

След тях добавете пресятото брашно, нарязаните орехи, нарязаният на малки кубчета шоколад, млякото и рома. Отделно разбийте белтъците с щипка сол и внимателно ги разбъркайте към останалата смес.

Сипете сместа в добре намазнена и леко набрашнена форма за кекс. Сложете кекса с шоколад и орехи да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 1 час.

Ако сладкишът започне да загаря отгоре, покрийте го с пласт фолио и доопечете. Поднесете кекса охладен.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 5
3 1
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Креми
Креми
05.10.2013 12:08
Кексът е просто чудесен! При мен се получи невероятно пухкав и е със страхотен вкус :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв