Канелони от палачинки с кайма и вкусна заливка

20/07/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф779447645
"Ако са ви останали палачинки от вчера, ето една суперидея как да ги превърнете в нещо страшно вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 145
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • за палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • газирана вода - 250 мл
  • брашно - 150 г
  • за плънка
  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 г
  • сметана - 4 с.л.
  • кашкавал - 60 гр настърган
  • индийско орехче - 1 щипка
  • заливка
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 40 г настърган
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • мащерка - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките разбийте яйцата, добавете газираната вода и брашното и бъркайте до гладка смес. Нагрейте тиган, намажете с малко олио и изпечете 6 броя палачинки.

За плънката в същия тиган нагрейте 1 с.л. олио и запържете ситно нарязания лук. След като омекне добавете каймата и подправката, пържите за около 10 минути докато каймата стане на трохи и на мазнина.

Добавете кашкавала и сметаната, разбъркайте и след като заври свалете от огъня, оставите да се поохлади.

През това време си направете заливката, като разбиете яйцата и добавете олиото, кашкавала, подправките, посолете на вкус.

Във всяка палачинка поставете от плънката, навийте на рулца и ги подредете в тава едно до друго.

Залейте с приготвената заливка и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете около 35 минути с златист загар.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар