Дърпана и вита баница със сирене

20/07/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Трябва си работа, но крайният резултат винаги си заслужава "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 118
  • Преглеждания за месеца732
  • Преглеждания за седмицата238
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • за тестото
  • яйца – 2 бр.
  • сол – 1 ч.л.
  • олио – 1 с.л.
  • оцет – 1 с.л.
  • вода - 250 мл топла
  • брашно – около 600 г
  • олио – 200 мл за поръсване
  • сирене – 250 г за пълнеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От разбитите с вилица яйца, олиото, оцета, захарта и пресятото брашно смесено със солта, замесете меко тесто, добавяйки топла вода.

Разделете тестото на 6 оформени топки, поставете ги в съд с леко затопленото олио да престоят за половин час, за да се отпусне тестото.

Върху чиста покривка от плат разтворете топчетата едно по едно, на кори чрез дърпане на краищата, до тънки и прозрачни листа. Изрежете удебелените краища на листата, поръсете с мазнина и настържете сирене.

С помощта на покривката (като я надигате), навийте листа на руло. Поставете рулото в средата на подмазана тава с олио и навийте на охлюв. Така около него навивате всичките 6 броя листа.

Оформената баница печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.

Изпечената баница, извадете от фурната и веднага напръскайте с малко вода. Покрийте баницата с алуминиево фолио за около 10 минути и сервирайте.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар