Сочни пърленки на грил тиган

20/07/2017
Даяна
отДаянаНовак15414
"Определено толкова сочни пърленки досега не бяхме виждали "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 066
  • Преглеждания за месеца280
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг-
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото: В голяма тава се прави кладенче от брашното. В купа се изсипва топлата вода и се разтваря маята. Когато се разтвори напълно се чуква яйцето и се разбърква.

Към сместа се добавя киселото мляко, като отново се бърка. След получаването на еднородна смес се изсипва солта, захарта и олиото. Тази смес се изсипва в кладенчето от брашно и започва да се меси тестото.

Не е необходимо тестото да втасва. То може да бъде разточено веднага, след като бъде направено.

Тестото се разделя на топки и започва да се разточва с точилка, като формата на самите пърленки е по ваш избор. Аз избрах правоъгълната форма.

Плънката: Плънката на пърленките е от сирене и кашкавал. В купа се натрошава сиренето. Към него се настъргва кашкавал на ренде или се реже на много малки парченца.

Преди да поставим част от плънката, намазваме малко с разтопено краве масло. Върху вече намазаното тесто посипваме равномерно от плънката и затваряме пърленката. Поставяме я на вече загретия тиган.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар