Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с блат от тиквички и бейби царевички

Пица с блат от тиквички и бейби царевички

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167702
Пица с блат от тиквички и бейби царевички
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
20/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр. средни
  • кренвирш - 1 бр.
  • царевица - 10 - 11 бр. бейби царевички
  • гъби - 4 бр.
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 бр
  • сол - на вкус
  • масло - 30 г
  • брашно - 4 с.л.
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват, обелват и рендосват. Осоляват се и се оставят за 20-30 мин да пуснат вода.

След като са пуснали водата се изцеждат добре, като аз изстискват с ръка.

Към вече изстисканите тиквички се добавят брашно, 1 бр.яйце, чубрица и черен пипер.

В кръгла тава слагате хартия за пече, като я намазнявате с масло. Отгоре изсипвате сместа от тиквички и с помощта на лъжица изравнявате, за да стане равномерен блат.

Печете до златисто на 200 грауса.

Докато се пече блатът от тиквички си подготвяте другите продукти.

Кренвирша го нарязвате на кръгчета с дебелина по ваше желание. Натрошавате сиренето, разбивате яйцата и нарязвате гъбите на шайби.

След като блатът от тиквички се е изпекъл до златисто, вадите от фурната и нареждате кренвиршите, гъбите, разстилате сиренето, нареждате бейби царевичките и оставяте отново във фурната да се запекат.

Около 5 мин преди да решите да вадите пицата, изсипвате яйцата и оставяте във фурната тези 5 мин, за да може яйцата да придобият готов вид.

След като пицата е готова подправяте с чубрица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: