Ориз с агнешки дреболии в тенджера

20/07/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
Приготвяне70 мин.
Готвене40 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо215
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • агнешки комплект - 1 бр.
  • моркови - 5 бр.
  • лук - 2 глави
  • ориз - 500 г бисерен
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • джоджен - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият комплект се измива добре със сол. Слага се да се вари с 2 с.л. оцет. Аз го варя в херметическа тенджера за около 40 минути, след което изключвам котлона, оставям за 30 минути тенджерата в покой преди да отворя капака.

През това време дреболиите си се досваряват. Изваждам ги и ги нарязвам на парченца.

Обелвам и нарязвам на много ситно морковите и лука.

В дълбока не залепваща тенджера слагам 3-4 с.л олио да загрее, добавям морковите и лука и изпържвам до златисто. Добавям агнешкия комплект, за да се позапържи и той.

През това време изчиствам и измивам ориза, добавям го към готвещите се продукти, подправям със сол, черен пипер и джоджен.

Добавям вода, като моята пропорция е 4:1- вода:ориз и оставям на умерен огън, лекичко да къкри. Като от време на време разбърквам.

След като оризът е готов, махате от котлона. Внимавайте да не ви загори, затова разбърквайте.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар