Бюрек с печени кори на пещ

21/07/2017
"Имате ли си любима рецепта за баница бюрек?"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо295
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете корите. Намажете дъното на тава с незалепващо покритие с разтопено масло.

Срежете корите на две през средата, ако са големи. Потопете всеки лист в студена вода. Поръсете с натрошено сирене в единия край и свийте на руло. Работете бързо.

Наредете рулата в намазнената тава и оформете бюрека.

Запечете в загрята фурна на 180 градуса до получаване на кафеникаво-златист загар.

Загрейте около 250 мл вода до кипване. Прибавете маслото. Разбъркайте до разтопяването му.

Полейте бюрека с течността равномерно. Допечете до изпаряването на течността.

Малко преди готовност поръсете бюрека с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му.

Покрийте готовият бюрек с чиста кърпа и оставете да поизстине.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Константинова
Сиренето е 300 г - просто техническа грешка! Извинявам се!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв