Пълнен пипер с извара и сирене на фурна

21/07/2017
Veselina
отVeselinaГотвач263562533
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо422
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • зелен пипер - 7 - 8 бр. от по - големите
  • доматен сок - 1 ч.ч. с магданоз и моркови /консерва/
  • сол
  • брашно - 3 - 4 с.л. за затваряне на пиперките
  • сирене - 200 г краве
  • извара - 350 г
  • яйца – 4 бр.
  • олио – 8 с.л.
  • вода - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си пипера от дръжки и семки и го поръсваме от вътрешната страна със сол. Острата част на пипера режем.

В купа разбиваме яйцата. Натрошаваме сиренето и го смесваме с изварата. Не изкисваме сиренето, защото изварата е безсолна. Прибавяме ги към яйцата.

Вътре в сместа слагаме 1/3 ч.ч. сок от смлени домати с моркови и магданоз /от консерва, което правим през зимата/. Ако нямате от него, може само от смлени домати с магданоз.

Пълним пиперките със сместа с помощта на чаена лъжица. Отворите ги поръсваме с малко брашно, за да не излезе пълнежът при печенето, запечатваме ги така. Намазваме си тавата с олио около 2-3 с.л.

Нареждаме пиперките, които сме напълнили в тавата плътно една до друга и поливаме с 2/3 ч.ч. от смлените домати отгоре и останалото олио.

Завършваме, като поливаме с 1/3 ч.ч. топла вода.

Печем в фурна на 220 градуса до готовност около 1 час.

Като се изпекат от едната страна, обръщаме от другата страна пиперките.

Слагаме от пиперките в чиния и поливаме със соса, който се е образувал в тавата.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Николина Панчева
вместо брашно може да се сложат капачетета от доматите .става много вкусно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв