Пилешки дроб на сач с пипер, лук и патладжан

21/07/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо418
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешки дроб - 600 - 700 г
  • пипер - 4 бр. печен
  • патладжан - 1 бр. печен
  • лук - 3 глави
  • гъби - 1 ч.ч. от буркан
  • пикантина - 2 с.л. за зеленчуци
  • чесън - 2 - 3 бр. скилидки
  • олио
  • брашно
  • сол
  • соев сос
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарязваме на полумесеци, чушките и патладжана - на ивички.

Обелваме скилидките чесан и с помощта на пресата го пресоваме.

Отцеждаме гъбите от водата.

Дробчетата ги измиваме и подсушаваме. Поръсваме със соев сос и оставяме на страна.

В сача сипваме олио и поставяме всички нарязани зеленчуци заедно с гъбите.

Поръсваме ги с пикантина зеленчукова.

Овалваме в брашно дробчетата и поставяме върху зеленчуците. Отгоре ги поръсваме с олио.

Печем за около 30-40 минути. Поднасяме сача поръсен с нарязан пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар