Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Сачове»Пилешки дроб на сач с пипер, лук и патладжан

Пилешки дроб на сач с пипер, лук и патладжан

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пилешки дроб на сач с пипер, лук и патладжан
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешки дроб - 600 - 700 г
  • пипер - 4 бр. печен
  • патладжан - 1 бр. печен
  • лук - 3 глави
  • гъби - 1 ч.ч. от буркан
  • пикантина - 2 с.л. за зеленчуци
  • чесън - 2 - 3 бр. скилидки
  • олио
  • брашно
  • сол
  • соев сос
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарязваме на полумесеци, чушките и патладжана - на ивички.

Обелваме скилидките чесан и с помощта на пресата го пресоваме.

Отцеждаме гъбите от водата.

Дробчетата ги измиваме и подсушаваме. Поръсваме със соев сос и оставяме на страна.

В сача сипваме олио и поставяме всички нарязани зеленчуци заедно с гъбите.

Поръсваме ги с пикантина зеленчукова.

Овалваме в брашно дробчетата и поставяме върху зеленчуците. Отгоре ги поръсваме с олио.

Печем за около 30-40 минути. Поднасяме сача поръсен с нарязан пресен магданоз.

Пилешкият дроб на сач с пипер, лук и патладжан е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: