Бъркан хляб

21/07/2017
Албена
отАлбенаИноватор36971113703
"Да вземе да забъркаме едно апетитно хлебче, какво ще кажете "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 488
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • топла вода - 450 мл
  • сол - 10 г
  • суха мая - 7 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват всички съставки: предварително пресятото брашно, сухата мая, солта и топлата вода. Разбърква се сместа с дървена лъжица и се покрива с памучна кърпа. Тестото е доста рядко.

Така покрито тестото се оставя да бухне. След като се надигне, се разбърква с лъжицата, за да спадне и отново се покрива с кърпа. Процедурата с бухването и разбъркването се повтаря три пъти.

След третото бухване, тестото се прехвърля с намокрени с вода ръце в тавичка покрита с хартия за печене.

За да не изгори отгоре, се покрива с фолио, което се маха 10 мин преди края на печенето.

Пече се в предварително загрята фурна на 210 градуса.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар