Бисквитена торта с крем кафе

29/06/2012
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
"Непременно опитайте тази бисквитена торта с крем кафе, защото не всички бисквитени торти са еднакви "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо35 296
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бисквити - около 400 г обикновени, бели или какаови
  • масло - 150 г
  • кафе - 2 к.ч. сварено силно шварц или еспресо
  • захар - 1 ч.ч. + 4 с.л. пудра
  • яйца - 4 броя
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото с пудрата захар на пухкав крем. В съд на водна баня на котлона разбийте жълтъците на яйцата заедно с кристалната захар, докато сместа се сгъсти. Внимавайте да не сварите яйцата и да станат на бучици.

Оставете жълтъчната смес да изстине и лъжица по лъжица го добавяйте към масления крем при непрекъснато разбиване. Накрая разбийте с 1/2 от кафето. Оставете крема така или го разбъркайте с разбитите на сняг белтъци.

Останалото кафе затоплете с прясното мляко. Всяка бисквита се потапя в тази млечно кафена смес и се подрежда ред бисквити в подходяща тава.

Отгоре се залива с част от крема и така, докато наредите цялата торта. Най-накрая намажете равномерно с крем и направете украса от настърган шоколад или вафли.подобни рецепти тук

5 14
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Моника
Моника
30.01.2016 23:51
страхотна е тортата всички я харесаха. Крема е много вкусен
0
0
Илияна Апостолова
Аз ги прибавям най-накрая, предварително разбити на сняг. Дават много лекота на крема и става пухкав. Разбира се, и със заквасената сметана :)
0
0
Силвия
Силвия
02.06.2013 13:01
А как става по-добре с белтъците или без тях? Искам да я направя, но се колебая дали да ги прибавя.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв