Сач с пилешко месо и мариновани зеленчуци

21/07/2017
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач2302633632
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо796
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • пилешки пържоли - 2 бр.
  • зелени чушки - 2 бр.
  • морков - 3 бр.
  • тиквичка - 1 бр.
  • лек - 2 - 3 глави
  • Марината за зеленчуци
  • зехтин - 50 мл
  • соев сос - 50 мл
  • куркума
  • риган
  • Марината за пилешко
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 50 мл
  • соев сос - 3 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките пържоли, подсушете с кухненска хартия и нарежете на парчета. Пригответе марината.

Смесете бялото вино, зехтина, соевия сос, сока от 1/2 лимон и подправките. Разбъркайте сместа в дълбока купа и добавете парчетата пилешко месо. Завийте с прозрачно фолио и оставете в хладилник месото да поеме от ароматите за около 30 мин.

Нарежете чушките на ивици, моркова - на четвъртинки, а лука и тиквичката -
на по-дебели кръгчета. В купа разбъркайте зехтина, соевия сос и подправките /куркума, риган/.

Залейте зеленчуците с марината, разбъркайте добре и оставете също за 30 мин.

Намажете сача с мазнина /зехтин/, наредете месото и поставете в предварително загрята фурна на 220 градуса. Периодично обръщайте месото.

Като е готово /след около 30-40 мин/ извадете в отделна чиния. Намажете отново сача с мазнина и добавете зеленчуците. Печете 20-25 мин, докато леко омекнат. След това прибавете месото и сервирайте.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар