Пъстър Рататуй Ветрило

22/07/2017
Viktoriyaот ViktoriyaНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо797
  • Преглеждания за месеца295
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките и патладжаните трябва да са с приблизително еднакви размери, за да стане красиво ястието.

Нарязваме патладжана и тиквичките на филийки към дръжките, но не ги режем до край. Посоляваме ги и оставяме за 15-20 минути.

Нарязваме на шайби доматите и обеленият кромид лук.

Измиваме патладжаните и тиквичките и ги отцеждаме.

Сглобяваме в едно патладжана и тиквичката, като ги слагаме едно срещу друго. Слагаме "ветрилото" в тава с алуминиево фолио, което сме намазали предварително с малко мазнина.

Гледаме да се редуват слоевете тиквичка и патладжан. Между всеки ред слагаме домати и в средата редим лука. Овкусяваме пъстрия Рататуй със сол, черен пипер, мащерка, сух чесън и поливаме със зехтина.

Печем във фурна на 200 градуса за 30-40 минути.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Mimi Danielle Kalcheff
Mimi Danielle Kalcheff
06.08.2017 18:16
Много е красиво. Добра идея
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв