Картофена пита с кайма

22/07/2017
Ива
отИваНовак979
"Прилича на Овчарски пай, но без излишни зеленчуци "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 954
  • Преглеждания за месеца239
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с лука, малко настърган кашкавал, 1 яйце, чубрица и черен пипер.

Обелваме и сваряваме картофите. Правим ги на пюре с малко сол, олио, черен пипер, натрошеното сирене и яйцето.

В леко намазнена тава си разстиламе половината от картофеното пюре, върху него си разстиламе каймата и върху каймата останалото пюре.

Слагаме да се пече на умерена фурна, докато картофеното пюре стане златисто, изваждаме, отгоре настъргваме кашкавал и запичаме отново.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Боряна Велева
Пробвах я, стана много вкусно, но задуших лука с каймата на тиганче, че се опасявах да не остане сурова вътре. Лошото е, че ....бързо свърши... :)
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв