Леща яхния с домати и шунка

22/07/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • леща - 500 г
  • шунка - 200 г
  • зелени чушки - 2 бр.
  • домати - 200 г от буркан
  • лук - 2 глави
  • вода - 200 - 250 мл
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се изчиства и се слага да се вари. Трябва да се свари до полуготовност.

През това време се обелва и нарязва лукът на ситно. Чушките се изчистват и измиват, нарязват се на малки кубчета. Доматите от буркана се пасират.
Шунката се нарязва на кубчета или парченца, както ви е удобно.

След като се е сварила лещата, се маха от котлона и в дълбока тенджера се запържват лукът и чушките, трябва да омекнат. Добавя се и шунката, да се позапържи, и след като придобие златист цвят, се изсипват доматите, водата и лещата.

Готви се до сгъстяване, като се разбърква от време на време. Подправя се със сол и чубрица.

След като е готова яхнията, можете да добавите подправки при необходимост.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар