Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Зеленчукови рулца в пилешки кожички

Зеленчукови рулца в пилешки кожички

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167842
Зеленчукови рулца в пилешки кожички
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
22/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"За чревоугодници, които нямат кулинарни скрупули"

Необходими Продукти

  • пилешки кожи - 10 бр. от цели бутчета
  • тиквичка - 1 бр. средна
  • чушки - 2 бр.
  • гъби - 4 бр.
  • морков - 2 бр. средни
  • лук - 1 глава голяма
  • магданоз - 1/2 връзка
  • бульон - 1 кубче гъбен Маги
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кожите са от 10 бр. цял пилешки бут /горна с долна част/ при обезскостяването им ги махнах.

Измиват се всички зеленчуци. Тиквичката се обелва и нарязва на малки кубчета. Чушките се изчистват и нарязват на малки кубчета. Морковите се обелват и нарязват на малки кубчета, както и гъбите. Лука обелвате и нарязвате на много ситно.

В дълбок съд слагате олиото да загрее, след което добавяте всичките зеленчуци да се запържат. След като поомекнат, добавяте около 150 мл вода, а след като заври, слагате бульона. Готвите до готовност на всички зеленчуци и извирането на водата.

След като зеленчуците са готови, подправяте с черен пипер и ако е необходимо, сол, тъй като бульонът е доста солен, може да не е необходимо.

Взимате една кожа, разстилате я на дъска за рязане с помощта на лъжица слагате от зеленчуковата плънка и завивате. За да не се разпаднат рулцата, аз ползвах канап, който предварително бях измила над течаща вода.

В тавичка сложих хартия за печене и наредих всички рулца на нея. Полях рулцата с малко олио и ги посолих със сол.

Пекох на 200 градуса до зачервяване на кожата.

Тези рулца са подходящи както за предястие, така и за основно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: