Пилешки жулиени в млечен сос с моцарела

22/07/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Винаги има какво ново да добавите към рецептата за Пиле Жулиен, така че да разнообразите класиката "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 003
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се обезкостяват, като кожата се маха и стават две големи пържоли.

Лукът се обелва и нарязва на много ситно.

В тиган с незалепващо покритие се слага олиото и след като загрее, се слагат двете пържоли и лукът. Пържолите трябва да се изпекат до пълна готовност, като е добре да се обърнат два-три пъти.

След като са готови, ги махате от тигана да изстинат, за да може да ги нарежете на жулиени.

В дълбок тиган или тенджера с незалепващо покритие прехвърляте добре сготвения лук с мазнината, която са пуснали пържолите.

Нарязвате си моцарелата, както ви е удобно - не е от значение как ще е нарязана, тя ще се разтопи.

С помощта на тел разбирате яйцата и на тънка струя прибавяте към тях прясното мляко.

Добавяте млякото с яйцата и моцарелата към лука, пускате котлона, не трябва да силен, а умерен, защото ако започне силно да ври, може яйцата да се пресекат. След като започне лекичко да къкри и моцарелата се разтопи, добавяте и жулиените.

Оставяте на котлона 5-7 мин, подправяте със сол, черен пипер и босилек.

Това ястие е много вкусно и трябва да го сервирате още топло, тъй като като изстине, е възможно да се сгъсти сосът.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар