Лесен рататуй с пармезан

22/07/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Зеленчуков разкош само за 30 минути "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 191
  • Преглеждания за месеца1525
  • Преглеждания за седмицата318
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на тънки кръгчета, ако са по-дебели, може да се бланшират да не останат сурови. Тиквичката се нарязва и тя на колелца, чушката, чесънът и лукът се нарязват на ситно.

В загрято олио се задушава нарязаните лук, чесън и чушка, след две минути добавяме 3 настъргани домата. Овкусява се със сол, черен пипер и нарязани листа пресен босилек.

След като поври малко, да се сгъсти, снемаме от котлона и върху доматената смес се нареждат кръгчета тиквичка, картофи, домат и така се редуват, да се получи пъстра мозайка и тавата да се напълни.

Отгоре се поръсва с още малко олио, сол, черен пипер и риган. Покрива се с фолио и печем в загрята фурна 200 градуса за 30 минути. Изважда се, сваляме фолиото и се поръсва с две лъжици настърган пармезан.

Връща се във фурната за още 5-6 минути и готово.

Вкусно, лятно ястие!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар