Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Лесен рататуй с пармезан

Лесен рататуй с пармезан

Лесен рататуй с пармезан
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Зеленчуков разкош само за 30 минути"

Необходими Продукти

  • тиквичка - 1 бр.
  • картофи - 4 бр. пресни
  • лук - 1/2 бр.
  • чушка - 1/2 бр.
  • олио - 50 мл
  • домати - 6 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган
  • босилек - пресен
  • чесън - 1 - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на тънки кръгчета, ако са по-дебели, може да се бланшират да не останат сурови. Тиквичката се нарязва и тя на колелца, чушката, чесънът и лукът се нарязват на ситно.

В загрято олио се задушава нарязаните лук, чесън и чушка, след две минути добавяме 3 настъргани домата. Овкусява се със сол, черен пипер и нарязани листа пресен босилек.

След като поври малко, да се сгъсти, снемаме от котлона и върху доматената смес се нареждат кръгчета тиквичка, картофи, домат и така се редуват, да се получи пъстра мозайка и тавата да се напълни.

Отгоре се поръсва с още малко олио, сол, черен пипер и риган. Покрива се с фолио и печем в загрята фурна 200 градуса за 30 минути. Изважда се, сваляме фолиото и се поръсва с две лъжици настърган пармезан.

Връща се във фурната за още 5-6 минути и рататуят е готов.

Вкусно, лятно ястие! Лесният рататуй с пармезан е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
30 минути да се сготви никакъв шанс отне 1:30 на 200 градуса
12.04.2023 14:45