Панирани скариди с бира и галета

22/07/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф98412329083
"С какво бихте ги хапнали - с бира или бяло вино? "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо303
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скаридите почистете и сварете за 5 минути в подсолена вода. След това хубаво ги отцедете.

Смесете брашното, бакпулвера, солта и ги разбъркайте с яйцата и бирата. Тази смес оставете в хладилник поне за около един час.

Загрейте олиото в тиган, всяка скаридка потопете първо в кашичката и след това в галета.

Може да ги изпържите и само потопени в яйчената смес без галета, но който обича повече хрупкавост, ще използва галета.

Сервирайте тези морски дарове с лимон или млечен чеснов сос.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар