Намачкана баница с кашкавал и сирене

22/07/2017
Veselinaот VeselinaГотвач 3x
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо537
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тава на дъното мажем с 2 с.л. олио. Разстиламе корите за баница на масата. Взимаме 1 кора и я намачкваме. Слагаме кората в началото на тавата До нея слагаме още една мачкана кора и накрая половин - също намачкана.

Редим корите намачкани плътно една след друга.

В купа разбиваме 3 малки яйца. В сместа слагаме брашното с бакпулвера и 4 с.л. олио. Добавяме и киселото мляко - 1 ч.ч. Не слагаме сол.

Натрошаваме домашно сирене в друга купа. Сиренето е солено. Нарязваме на дребно кашкавала и го слагаме при сиренето. Разбъркваме сиренето и кашкавала. Върху първия ред кори слагаме с лъжица навсякъде от кашата, после добавяме сирене и кашкавал.

Следва втори ред намачкани 2 ½ кори, каша, сирене и кашкавал. Трити ред намачкани кори, каша, сирене и кашкавал. Трябва да имаме сирене и кашкавал за 3 пъти ръсене, каша също, като от кашата да ни остане към 2-3 с.л. за отгоре.

Накрая покриваме с 1 ½ кори без да ги мачкаме и изливаме това, което е останало от кашата. Заливаме отгоре с 2 с.л. олио и печем баницата в загрята на 220 градуса фурна, докато се зачерви.

Готовата баница покриваме с кърпа и след 5-6 мин режем на квадрати.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар