Топло предястие със скариди, гъби и тиквички

22/07/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф5474292551
"Хапва ви се нещо по-различно с морски привкус? Е, на правилното място сте "
Приготвяне18 мин.
Готвене25 мин.
Общо43 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо196
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Подгответе си всички продукти, като обелите скаридите, шунката нарежете на тънки ивици, тиквичката - на жулиени, чесъна - на едри парченца, а гъбите - на филийки.

2. В дълбок тиган или уок загрейте зехтина с половината масло и запържете първо тиквичките с пресния чесън. След като са почти готови, прибавете гъбите и останалото масло и гответе още няколко минути, докато и гъбите омекнат, а останалите зеленчуци са напълно готови. Целият процес отнема не повече от 12-15 минути на среден огън.

3. Налейте виното и когато почти се е изпарило, добавете шунката и скаридите и подправете със сол. Увеличете огъня за кратко, 1 минута и отстранете.

4. Поръсете със ситно накълцан магданоз или пресен босилек.

5. Сервирайте предястието гарнирано с тънки колелца от сиренето скаморца.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар