Чийзкейк с къпини и малини

23/07/2017
Албена
отАлбенаИноватор36971113703
"Неустоим чийзкейк със свежи плодове, от който ще похапнем повечко от 1 парче "
Приготвяне90 мин.
Готвене10 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 109
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • чаени бисквити - 85 г
  • краве масло - 3 с.л. (размекнато)
  • желатин - 1 пакетче от 10 г
  • течна сметана - 200 мл
  • къпини - 200 г и малини
  • лимонов сок - 1+1 с.л.
  • захар - 3+2 с.л
  • крема сирене - 250 г
  • кисело мляко - 100 г гъсто или изцедено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават или смилат в блендер. След това им се прибавя три супени лъжици краве масло и всичко се обърква. Сместа се изсипва във форма с подвижен борд и застлана с хартия за печене и се притиска с лъжица за да се оформи бисквитен блат.

За тази рецепта е необходима форма с диаметър 16 см. За съжаление аз не разполагах с такава и използвах по-голяма. По тази причина и на си личат самите разноцветни слоеве на този сладкиш. Формата се слага в хладилника за да се стегне блатът.

Плодовете се измиват и слагат в малка тенджерка заедно с три супени лъжици захар и едната супена лъжица пресен лимонов сок. Плодовете се загряват на котлона колкото да пуснат сок и захарта да се разтопи. Те трябва да останат цели, а не да се разкашкат. Накрая се прибавя разтвореният на водна баня 1/3 от желатина.

В отделна купа се смесват крема сиренето, киселото мляко, трите супени лъжици захар и една супена лъжица лимонов сок. Всички съставки се объркват добре до хомогенна, гладка смес. Накрая се прибавя останалият желатин, подготвен предварителнона водна баня.

Сместа се разделя на три части. В първата част се изсипва само сокът, отделен от плодовете, като се разбърква, за да се оцвети сместа. Във втората част се слагат само плодовете и пак се разбърква, а третата си остава бяла.

Вади се изстиналата форма и върху блата се излива най-тъмната смес с плодовете. За да стегне по-бързо кремът, формата се слага във фризера за 20 мин. Изважда се и върху стегнатият вече слой се изсипва сместа, смесена само със сока от плодовете. Разстила се равномерно и се поставя отново във фризера. След като стегне, се разпределя останалият бял крем. Поставя се в хладилник и след като се стегне и той, чийзкейкът се украсява с пресни плодове.

При мен се получиха само два слоя, защото формата ми се оказа доста голяма, а и в оцветяването нямаше голяма разлика. Но въпреки
всичко се получи много вкусен десерт.

Източник: http://www.g8ozd.ru/chernichniy-cheesecake/подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар