Експресни сладко-кисели чушлета с магданоз

23/07/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Наистина са експресни, че и страшно вкусни "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 444
  • Преглеждания за месеца6545
  • Преглеждания за седмицата835
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • чушки - 250 г (тип Шипка не люти)
  • винен оцет - 1 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • магданоз - 10 стръка
  • чесън - 2 скилидки (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките, отстранете дръжките и цепнете всяка с нож от към върха. Това се прави с цел да влезе от сока вътре и по-бързо се овкусяват по този начин.

Сипете в буркана захарта, солта, оцета и малко вода около една кафяна чашка. Разбъркайте, да се разтопи захарта, и сложете няколко стръка магданоз на дъното, започнете да редите чушките, като отгоре завършите отново с магданоз.

Добавете зърната черен пипер и ако харесвате чесън, двете скилидки може цели или нарязани. Ако е нужно, допълнете с винен оцет или водичка. Ако ги правите само с оцет, стават по кисели, затова аз добавям и по малко вода в буркана.

Затворете с найлонова капачка и оставете на хладно, като от време на време ги разклащате.

Нарекох ги експресни, защото стават много бързо и са готови за ден два.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар