Конфитюр от смокини с орехи

23/07/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор463516381
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции7 бурканчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 026
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • смокини - 2 кг
  • захар - 1.5 кг
  • вода - 100 мл
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
  • орехи - 1/2 ч ч. нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме орехите и запичаме във фурната за около 10 минути. Смокините ги измиваме и обелваме.

След това ги нарязваме на кубчета.

Изсипваме в тава смокините и добавяме водата и захарта, като разбъркваме добре. Поставяме във фурната.

Когато смокините пуснат сока си, усилваме огъня и сместа се оставя да ври, докато голяма част от течността в тавата се изпари.

Намаляваме огъня, когато видим, че конфитюрът е почти готов и разбъркваме към края непрекъснато.

Малко преди да свалим от огъня /3-4 минути/, добавяме лимонената киселина.

Отстраняваме от фурната, добавяме орехите и разбъркваме.

Докато е горещ, насипваме в чисти, сухи буркани.

Затваряме с капачки и обръщаме и остават така, докато изстинат напълно.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар