Свински шишчета с много зеленчуци на барбекю

23/07/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1272134412663
"Ох, как да не си отвори човек една биричка..."
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо983
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг (плешка, изрезки или бекон)
  • печурки - 6 - 7 бр.
  • тиквички - 1 бр. (по желание)
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр.
  • соев сос - 1 к.ч.
  • пикантина - 2 с.л. за барбекю
  • сос барбекю - 1 бутилка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо нарежете на по-дребни парченца и поръсете с пикантината, олио и соевия сос, хубаво разбъркайте и оставете да се овкусяват. Трябват им поне 1 час за да се мариноват, колкото повече стоят, е по добре.

Нарежете всички зеленчуци на едри парчета и накиснете дървените шишчета във вода. Започнете да ги нанизвате като редувате от всичко.

Запалете дървените въглища и подгответе барбекюто, като гледате да не е много силен огънят, за да не се грабнат и да изгорят, а отвътре месото да остане сурово.

Когато ги подредите, намажете с барбекю соса, ако е доста гъст, малко го разредете със соев сос или водичка.

Печете до готовност и пригответе студената бира, с тази рецепта всеки мъж ще е доволен.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар