Магданозени кюфтета с шунка

23/07/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо68
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът и копърът се измиват и нарязват на ситно.

За да не остане суров магданозът, е добре да се задуши, преди да се направи на кюфтета, затова в дълбока тенджера нагорещявате 60-70 мл олио и добавяте магданоза и копъра. Бъркате от време на време, трябва само да намалят обема си, без да се пържат много.

Махате ги от котлона и оставяте да изстинат.

През това време рендосвате шунката на едро ренде.

След като са изстинали, добавяте всички продукти - шунката, натрошавате сиренето, брашното, солта и маята.

Обърквате добре сместа и оставяте 30-40 мин да набъбне маята.

След като вече е набъбнала сместа, намокряте си ръцете и правите средно големи кюфтета.

Слагате на един вестник брашно и всички кюфтета овалвате, преди да сложите да се пържат.

Нагорещявате достатъчно олио в дълбок тиган или тенджера и ги изпържвате.

Сложете в купата, в която ще ги вадите, кухненска хартия, за да може да се отцедят от мазнината.

Ако желаете, можете да си направите домашна майонеза към тях.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар