Домашна плескавица в було на барбекю

23/07/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф92712288293
"Няма какво да му мислите, палете барбекюто и да се почва "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо563
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата111
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • свинска кайма - 2 кг
  • свинско було - 300 г
  • люти чушки - 2 бр. сушени червени
  • черен пипер - щипка
  • кимион - щипка
  • лук - 1 глава
  • газирана вода - 1 к.ч.
  • сол
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата сложете в голяма купа. Нарежете лука на ситно и добавете към каймата. Лютите чушки нарежете с ножица или накълцайте на по-едро.

Добавете кимиона, черния пипер, солта и сипете газираната вода. Хубаво омесете каймата и с мокри ръце оформете големи плоски кюфтета, наподобяващи сръбска плескавица.

От останалата кайма направете малки кюфтенца и всяко увийте в парче було.

Оставете ги за малко във фризера да стегнат и тогава ги изпечете на барбекюто.

Идеално можете да комбинирате с наденички и свежа салата за гости които харесват всичко приготвено на барбекю.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар