Шарено шоколадово брауни с череши

23/07/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач42165933191
"Опитайте това брауни задължително - никога няма да забравите вкуса му! "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо611
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • ШОКОЛАДОВ ПЛАСТ
  • шоколад - 100 г с какао над 50%
  • масло - 125 г
  • захар - 50 г
  • ванилена захар - 1/2 пакетче
  • яйца - 2 бр. L
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - 1 ч.л. без връх
  • БЯЛ ПЛАСТ ОТ КРЕМА СИРЕНЕ
  • крема сирене - 250 г
  • яйца - 1 бр. М
  • захар - 50 г
  • ванилена захар - 1/2 пакетче
  • лимонова кора - 1 с. л. настъргана
  • ПЛОДОВ СЛОЙ
  • череши - 300 г почистени, може и вишни
  • коняк - 1 с.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 175 градуса;
Правоъгълна форма, покрита с хартия за печене 26/12 см.

Черешите се почистват от костилките и се поставят в купа. Заливат се с коняк, захарта и канелата и се оставят да се мариноват, докато се приготви основната смес. Оставят се настрана. Преди да се поставят в тестото, се поръсват с нишестето.

Шоколадов слой:
Шоколадът и маслото се поставят в касерола на слаб котлон да се разтопят. Може да се ползва и микровълновата до получаване на еднородна смес. Охлаждат се.

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване или докато сместа започне да пада от бъркалките като панделка. Добавя се солта и ванилията. Разбърква се. Внимателно се смесват с шоколадовата смес с шпатула или на най-слабата степен на миксера.

Брашното и бакпулверът се разбъркват, пресяват се и се добавят на три пъти към шоколадовата смес. Разбърква се с шаптула до хомогенност. Оставя се настрана.

Бял слой:
Крема сиренето, захарта, яйцето, ванилията и настърганата лимонова кора се поставят в блендер и се разбиват до гладък крем.

В тавичката, намаслена и покрита с хартия за печене, се изсипва 1/3 от шоколадовата смес. Разпределя се с шпатула. Отгоре се изсипва бялата смес. Подреждат се повечето плодове и се покрива с шоколадовото тесто, отново бялата смес, другата част от плодовете и се завършва с шоколадовата смес.

Пече се на 175 градуса за около 40-45 мин или до суха клечка.

След като е напълно изстинал сладкишът, се изважда от формата. Нарязва се на правоъгълни парчета.

Декорира се с плодове или шоколадова заливка или топинг от карамел, топка бита сметана, сладолед.

Карамелен топинг:
захар - 70 г
масло - 30 г
сметана висок % - 100 мл

В касерола се изсипва захарта и на слаб котлон се оставя да се карамелизира до светъл карамел. Прибавя се маслото, разбърква се енергично до пълното му стопяване и се излива сметаната и се разбърква. Сваля се от котлона и се охлажда.

Източник: Моето сладко хоби

Забележка: Разкошен сладкиш с череши. Усеща се приятно конякът, канелата, лимоновата кора, влажен и силно шоколадов.

Ползвала съм крема сирене Филаделфия, но може да се замени с друг вид несолено крема сирене.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар