Терияки ребърца на фурна

23/07/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач41965733041
"Сочни и с уникален Терияки вкус...няма как да не ги пробвате "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 803
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свински ребърца - около 600 - 700 г
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • ябълков оцет - 50 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилиди пресован
  • джинджифил - 1 с.л. настърган пресен или около 1 см
  • нишесте - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л., прясно смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се поставят всички съставки без солта. Разбъркват се с телена бъркалка до хомогенност.

Месото се разделя на единични ребърца, овалва се в маринатата, поставят се в тавичката за печене, покрива се с останалия сос, завива се с фолио и се оставя в хладилник за най-малко 1 час или за около 4 часа.

Преди да се постави във фурната, се посолява със сол на вкус.

Пече са на 180 градуса за около 45-50 мин или докато остане напълно на мазнина.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар