Пухкаво картофено пюре

23/07/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Ето така се прави перфектното картофено пюре "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 404
  • Преглеждания за месеца4039
  • Преглеждания за седмицата1887
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • картофи – 800 г
  • масло – 50 г
  • прясно мляко – 150 мл
  • сол - на вкус
  • жълтък – 1 бр. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте вода и оставете за заври. През това време обелете и нарежете картофите, измийте ги добре и ги пуснете във врящата вода, посолете на вкус и варите до омекване на картофите около 25 минути.

Прецедете картофите, поставете ги в купа и с помощта на ръчна преса намачкайте картофите. Към тях поетапно добавяйте маслото, нарязано на парчета (действате бързо и енергично, за да използвате топлината на картофите), бъркате до пълното му разтопяване.

Следва млякото, то трябва да е горещо. С миксер разбивайте пюрето, наливайки на струя горещото мляко до гладка и пухкава смес.

Добавете жълтъка, но само ако сте сигурни, че е от прясно яйце, а ако е нужно, добавете още сол и разбийте до еднородна смес.

Така разбитото пюре с миксер става идеално и пухкаво.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар