Какаови бисквити със сусамов тахан

02/07/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 194
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • масло – 70 г размекнато
  • захар – 1 ч.ч. кафява
  • яйца – 1 брой, голямо
  • тахан – 2 с.л.
  • бакпулвер – 1 пакетче или 1 ч.л. сода
  • какао – 2 - 3 с.л.
  • вода – 40 - 50 мл
  • ванилия – 1 прахче
  • брашно – 1 и 2/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло със захарта, докато се получи гладък и пухкав крем.

Добавете яйцето и разбийте отново, след което добавете сусамовия тахан, бакпулвера/содата, ванилията.

Разтворете 1 с.л. какао в топличката вода и при непрекъснато разбиване добавете към сместа.

След това прибавете останалото какао и брашното, предварително пресято. Разбъркайте добре сместа и я сложете в камера за 10-15 минути.

След това с намазнени ръце оформяйте от нея малки топчета и ги подреждайте в тава с хартия за печене.

Сложете какаовите бисквити със сусамов тахан да се пекат в загряна на 180 градуса фурна за около 10-15 минути.

Не ги препичайте, за да не станат прекалено сухи. Изчакайте бисквитите да се поохладят преди да ги отлепите от хартията.
подобни рецепти тук

5 7
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Ангелина
Ангелина
17.01.2014 21:53
Много благодаря за страхотната рецепта - бисквитките станаха невероятни.
1
0
Пролетка
Пролетка
23.03.2013 20:46
Неможе ли сусамовия тахан да се замени с нещо друго
1
0
Михаела
Михаела
23.03.2013 16:23
Здравейте, рецептата е много точна! :) Тези бисквити са просто невероятно вкусни! Приготвих ги с голямо желание!:) Грешката ми беше,че направих много големи топчета и ги сплесках да добият формата на бисквита. Трябваше да направя по-малки топченца,защото се надуха доста. Но и така са адски вкусни! Препоръчвам тази рецепта...при това ГОРЕЩО!:)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв