Руло с кайма на фурна

24/07/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Нещо като Руло Стефани, но дори и по-вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо357
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг смес
  • лук – 1 глава голяма
  • чесън – 2 скилидки
  • магданоз – 0. 5 връзка
  • галета – 50 г
  • прясно мляко – 3 с.л.
  • моркови – 1 бр. голям
  • яйца – 3 бр.
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • бахар – 0. 5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете каймата в голяма купа, добавете яйцата, ситно нарязаните лук, морков, чесън, магданоз, галетата и подправките.

Замесете каймата много добре, добавяйки по 1 лъжица от млякото. Завийте купата със стреч фолио и оставете в хладилник за 1 час.

През това време пригответе си продълговата тава, отделно намажете лист хартия за печене с олио и след изтеклото време, поставете каймата върху него.

Оформете руло с помощта на хартията и поставете рулото заедно с нея в тавата, отвито. Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

След като се запече отгоре до златист загар, покрийте рулото с алуминиево фолио, печете общо 40 минути. Преместете рулото в продълговата чиния и нарежете на филии. Поднесете с гарнитура по избор или според сезона.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар