Вкусни бирени картофки на фурна

24/07/2017
"Не знаем как точно се случва, но червен пипер и бира много си пасват "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 875
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг пресни
  • масло - 60 г
  • бира - 1 к.ч.
  • бульон - 1 к.ч. зеленчуков
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • чери домати - 1 шепа
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват хубаво под течаща вода и с помощта на гъба се изтърква кората им. Без да се белят се нарязват на полумесеци.

Тавичката се намазва с част от маслото, слагат се в нея картофите, посоляват се със сол, поръсват се с червения, черния пипер, кимиона и ронената чубрица.

С лъжица се разбъркват внимателно картофите и се доливат бирата и бульонът. Останалото масло се нарязва на кубчета и се подрежда върху картофите.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 50 минути, като на всеки 15 минути картофите се разбъркват с лъжица.

Поднасят се горещи, гарнирани с чери доматчета и стрък магданоз. И задължително с халба изстудена бира!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар