Вкусни бирени картофки на фурна

24/07/2017
zarq666@gmail.comот zarq666@gmail.comПомощник Готвач
"Не знаем как точно се случва, но червен пипер и бира много си пасват "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 475
  • Преглеждания за месеца246
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват хубаво под течаща вода и с помощта на гъба се изтърква кората им. Без да се белят се нарязват на полумесеци.

Тавичката се намазва с част от маслото, слагат се в нея картофите, посоляват се със сол, поръсват се с червения, черния пипер, кимиона и ронената чубрица.

С лъжица се разбъркват внимателно картофите и се доливат бирата и бульонът. Останалото масло се нарязва на кубчета и се подрежда върху картофите.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 50 минути, като на всеки 15 минути картофите се разбъркват с лъжица.

Поднасят се горещи, гарнирани с чери доматчета и стрък магданоз. И задължително с халба изстудена бира!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар