Домашни сладки праскови

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Домашни сладки праскови1 / 3
19/02/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Тези сладки прасковки не ви ли навяват спомени от детството? Защото и на нас. Тази стара и изпитана рецета е винаги хубава, затова не трябва да я забравяме"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 к. ч.
  • прясно мляко - 1 к. ч.
  • амонячна сода - 1к. л.
  • ванилия
  • брашно - 500 гр.
  • мармалад - 50 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се олиото и млякото, прибавя се и брашното, в което е содата. От получената тесто се оформят топчета с големина на орех.

Пекат се в намазнена тавичка.

След като изстинат всяко топче се издълбава в средата. Пълни се с мармалад или маслен крем. Залепват се двете части.

Така приготвените сладки се боядисват със сладкарска боя разтворена във захарен сироп в бледо жълто или бледо розово. Овалват се в кристална захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
528
48
33
22
10
Дай твоята оценка: