Скариди на жар

24/07/2017
"Уникална марината! И поднесете задължително с бяло вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо409
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • скариди - 400 г (опашки), сварени и обелени
  • чери домати - 200 г
  • за маринатата
  • лимонов сок - 6 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • зехтин - 6 с. л.
  • чесън - 1 скилидка
  • кафява захар – 1 ч. л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За маринатата се разбъркват в подходящ съд лимоновият сок, соевият сос, зехтинът, пресованата скилидка чесън, кафявата захар, черен пипер и сол на вкус.

Скаридите се оставят в маринатата поне за 30 минути, като от време на време се обръщат.

Шишчетата се намазват със зехтин и върху тях се нанизват последователно скаридите и чери доматчетата. Намазват се отново с маринатата с помощта на четка и се изпичат на скара и от двете страни до готовност.

Сервират се топли с добре охладено питие - бяло вино, узо, водка - изборът е ваш!подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар