Гъста гъбена супа с прясно мляко

24/07/2017
"Нищо не сгрява душата така, както купичка топла супа..."
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 726
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно чесъна и лука и ги запържваме в масло.

Почистените и нарязани на кубчета гъби добавяме към лука и чесъна и също запържваме до златисто.

Добавяме брашното и разбъркваме докато се поеме от мазнината и се запържи.

При необходимост добавяме още мазнина. Разреждаме с млякото при енергично разбъркване.

Подправяме със сол, черен пипер и прясната мащерка. Оставяме да къкри около 15 минути.

За достигане на необходимата гъстота може да се наложи разреждане с вода/бульон/прясно мляко.

Супата може и да се пасира. Гарнираме по желание.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар